Creative Industry Collage

bat
bird
spider
tiger

DIPLOMA ANIMASI 3D

Jadilah Artis 3D

Dapatkan diploma yang diiktiraf oleh Kementerian Sumber Manusia Malaysia melalui akreditasi Jabatan Pembangunan Kemahiran dan KRU Academy; dan turut disokong oleh rakan-rakan industri.

Dengan mengambil pendekatan latihan praktikal, setiap kursus dibangunkan oleh ahli-ahli akademik dan pengamal industri, selaras dengan perkembangan semasa dalam Industri Kreatif di peringkat antarabangsa. Di samping itu, panel penasihat KRU Academy terdiri daripada golongan profesional dari dalam dan luar negara.

Baca Lagi

“Ribbit” (yang menampilkan suara para pelakon dari Hollywood seperti Sean Astin dan Russell Peters) adalah filem Animasi 3D KRU yang pertama dan telah diedarkan ke lebih 80 buah negara pada tahun 2014. Tayangan Perdana Dunia “Ribbit” telah diadakan di Niagara Integrated Film Festival, Niagara Falls, Canada dan memenangi kategori “Filem Keluarga Terbaik” pada bulan Jun 2014.

SEBUAH AKADEMI DENGAN KERJASAMA YANG ERAT DENGAN INDUSTRI KREATIF

academy

Pendidikan vokasional berasaskan kemahiran adalah satu kaedah pembelajaran yang berkesan yang menggabungkan pengalaman bekerja diindustri dengan latihan teknikal untuk melahirkan modal insan yang berkemahiran tinggi. Melalui jumlah pengambilan yang terkawal dan proses pemilihan pelajar yang diselia rapi, kami berhasrat untuk memilih sekumpulan individu yang berbakat untuk dilatihkan agar menjadi “industryready” dalam tempoh 1 hingga 2 tahun (bagi pelajar lepasan SPM) dan 4 tahun bagi pelajar lepasan PT3.

Interaksi serta kerjasama diantara KRU Academy dan industri telah dimulakan sejak dari mula lagi; dan akan terus diperkukuhkan. Ini adalah untuk mewujudkan satu eko-sistem serta sinergi yang mantap untuk memahami kehendak industri yang sentiasa berubah; dan memastikan graduan KRU Academy menjadi pilihan utama sebagai pekerja apabila tamat pengajian nanti.

normanKRU Academy has a strong industry networking and we shall continuously provide the platform for potential employers to engage with our students throughout the course to ensure our students will be industry-ready and employable within the shortest period of time.

“Cicakman” adalah harta intelek tempatan yang mula diperkenalkan oleh KRU Studios pada tahun 2006. Setelah hampir satu dekad, jenama ini masih terus kukuh dengan menjana pendapatan puluhan juta Ringgit.

KRU Academy Social Media Platform

      

“Vikingdom” yang dihasilkan oleh KRU Studios dan diarahkan oleh Yusry Abdul Halim; dibintangi oleh pelakon Hollywood seperti Dominic Purcell, Natassia Malthe, Craig Fairbrass, Jon Foo dan Conan Stevens.

7
6
5
4
3
2
1

Saya Nak Tahu Lebih Lanjut!

Please wait...